Monday, July 20, 2009

Τα κιτρινισμένα χωράφια στο πρόσωπό μου....



"L’écriture ouvre ta peau pour que
le poison de l’encre rentre dans ton cœur...

Les champs jaunis dans mon visage ne m`aident pas
dans l`obscurité...
La terre est plate comme mon front à force de tomber...

Je déteste la lumière car en elle je vois tout
même la forme de ma mort..."

Abdallah Zrika, Insecte de l`infini, éd.La Difference 2007


*


"Tο γράψιμο ανοίγει το δέρμα σου
για να μπεί μες στην καρδιά σου το φαρμάκι της μελάνης...

Τα κιτρινισμένα χωράφια μες στο πρόσωπό μου
δεν με βοηθούν μές στην σκοτεινιά...
Η γη είναι επίπεδη όπως το μέτωπό μου με τάση να πέσει...

Απεχθάνομαι το φως γιατί μέσα σ`αυτό βλέπω τα πάντα
ακόμα και το σχήμα του θανάτου μου...."

Αμπντάλα Ζρίκα, Εντομο του απείρου

~~~~~

4 comments:

  1. Χαίρεται! Εξαιρετικό το ιστολόγιο σου και μόλις είδα στο προφίλ σου ότι μένεις στην αγαπημένη μου Γαλλία. Περιμένω ξενάγηση στους ομορφότερους χώρους της βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία...

    ReplyDelete
  2. Σ`ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και τα σχόλιά σου και στα δύο ιστολόγια. Η Γαλλία είναι υπέροχη χώρα και με πολύ δυνατή πολιτική/διαχείριση στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού και ιδιαίτερα του βιβλίου. Δεν είναι μόνο οι μεγάλες αλυσίδες που ανθοφορούν αλλά και πολλά μικρά βιβλιοπωλεία, αν κάνεις κλικ στο label:bookstore στην διπλανή στήλη θα δείς έναν υπέροχο χώρο.

    ReplyDelete
  3. Το γνωρίζω αυτό για τη Γαλλία και γι' αυτό σε ζηλεύω πολύ! Κοίτα να μείνεις εκεί όσο πιο πολύ μπορείς και να το εκμεταλλευτείς! Είχα επισκεφτεί διάφορες πόλεις της βόρειας Γαλλίας και είχα μείνει άφωνη από τα απίστευτα βιβλιοπωλεία. Καταπληκτική και η ανάρτησή σου για αυτό το βιβλιοπωλείο, κρίμα που δεν το ήξερα νωρίτερα να περάσω μια βόλτα. Δε ξέρω αν έχεις πάει στην Becherel πάντως σίγουρα αξίζει, δες αυτό από εμένα: http://voltitses.blogspot.com/2009/03/becherel.html
    Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!

    ReplyDelete
  4. Σ`ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ, για τον διάλογο και για τις πληροφορίες για την Πόλη του βιβλίου. Η ιστοσελίδα σου είναι πραγματικά φτιαγμένη με πολύ κέφι και μεράκι. Απόλαυση να περιδιαβαίνω στις διάφορες σελίδες.
    Μετά από 8 χρόνια παραμονής στη Γαλλία πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε οριστικά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Δεν ξέρω αν θα είναι για καλό ή για κακό. θα δείξει. (και η λέξη "οριστικά" μπορεί να έχει μεγάλη ελαστικότητα, διακύμμανσεις και χρωματισμούς, ελπίζω)

    ReplyDelete